20 Şubat 2017 Pazartesi

Maklube





MALZEMELER
Sotalik tavuk
2 adet patates
2 adet patlican
1 su bardağı pirinç
kızartmak için sıvıyağ
yeterli miktarda tuz

HAZIRLANIŞI
Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın. Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın.Pişirilecek tencerenin teflon olması şart. Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin. En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın. Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder